Klanjanje za mlade, župa sv. Blaž

Klanjanje za mlade u našoj župi

Klanjanje-za-mlade
U Župi svetog Blaža održalo se klanjanje za mlade u subotu, 5. travnja. Nakon posjećenog i zaista lijepog cjelonoćnog klanjanja koje se u sklopu pokorničkog događaja “24 sata za Gospodina”održalo tjedan dana prije, u noći s 28. na 29. ožujka, mladi su predložili da se slični susreti održavaju češće. Zajedno sa župnikom mons. Zvonimirom Sekeljem i župnim vikarom vlč. Tomislavom Hačkom, dogovorili su da će večeri prve i treće subote u mjesecu biti rezervirane upravo za susret s Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Tako se prve subote u travnju u Župi svetog Blaža okupilo dvadesetak mladih župljana koji su molili za obnovu zajednice mladih, krizmanike i sve aktivnosti koje mladi pokreću u župi, a za vrijeme klanjanja imali su priliku za ispovijed i/ili duhovni razgovor.

Prvo klanjanje za mlade koje se dogodilo na inicijativu mladih proteklo je u molitvenoj atmosferi te su mladi uvjereni kako je to najbolji put za njihovo duhovno jačanje, stasanje u vjeri i za sve ono što im je potrebno u angažiranom vjerničkom životu.

Katarina Lončarić