Zbor mladih „Esprit“

Redovite probe pjevanja su četvrtkom u 20 sati u župnoj dvorani.

Složna zajednica pjevača i svirača iz nedjelje u nedjelju trudi se uljepšati i oživjeti večernju misu u našoj župi. Zbor koji danas broji dvadesetak članova osnovalo je u listopadu 2000. godine tek nekoliko mladih uz veliku pomoć i potporu tadašnjeg kapelana Ivana Gretića. Njihova želja da učine nešto vrijedno za župu ohrabrila je i druge mlade, koji su misu dotad pratili iz klupa, da im se pridruže, pa je zbor s desetak pjevačica već u prosincu održao svoj prvi koncert. Božićni koncert na blagdan sv. Stjepana u sljedećih je nekoliko godina postao običaj za koji su se članovi zbora marljivo pripremali. Župljani vjerojatno pamte njihov nastup u kostimima anđela s krilima i aureolama koje su sami šivali i izrađivali.
Velik su trag u prvim godinama zbora ostavili voditelji Dino-Josip Car i Mladen Krpan – u tom je razdoblju zbor i dobio ime »Esprit«, što na francuskom jeziku znači duh, duša. Za »povijest« raspjevane zajednice važna je i 2003. godina, kada »Esprit« od djevojačkog postaje mješoviti zbor. U tom ga je sastavu kraće vrijeme uvježbavala i vodila profesorica crkvene glazbe, pokojna Nives Paulinić Šarić, a krajem 2005. godine vodstvo preuzima Zrinka Ana Prosoli. Zboraši su 2006., 2008., 2011. i 2012. organizirali dobrotvorne koncerte na kojima su ugostili mnoge zborove i bendove iz cijele nadbiskupije i prikupljali novac za one koji su u potrebi – prvi put obradovali su nezbrinutu djecu iz Kuće sv. Terezije na Vrhovcu, a drugi put su pomogli udruzi »Djetešce, na sunašce!«, koja također djeluje na području župe. Prihod s posljednja dva koncerta bio je namijenjen djeci iz afričkog Malog doma i mladima Zagrebačke nadbiskupije u potrebi. Ti su događaji povezali mlade blaževce međusobno, ali i s mladima iz drugih župa, s kojima se rado druže i susreću.
Pozornost se posvećuje i radu s krizmanicima – gotovo svake godine talentirani i zainteresirani osmaši uvježbavaju pjesme za svoje slavlje primanja sakramenta potvrde, što ih potiče da se aktivnije uključe u život župe. Zbor mladih ponajprije je zajednica koja nastoji pjesmom slaviti Isusa, osobito u euharistiji, i približiti ga drugima. Sklad, veselje i otvorenost koji se među njima osjećaju najveći su uspjesi mladih iz »Esprita«. Od 2018. zbor je povjeren Sari Komljenović.

Prilaz Gjure Deželića 64