Caritas

Već 14 godina zaslugom nekoliko entuzijasta i brojnih dobročinitelja u našoj župi djeluje župni Caritas. Iako se broj korisnika u posljednje vrijeme smanjio, jer su mnogi umrli ili napustili područje naše župe, stalno se javljaju i novi potrebiti – tako da se sada broj onih kojima se svakog mjeseca pomaže kreće oko 200. Među njima je najviše samaca, zatim dvočlanih i tročlanih domaćinstava te nekoliko višečlanih obitelji.
Osjeća se da župljani sve manje mogu izdvajati za potrebe Caritasa, no ipak se i tijekom svih ovih godina uspjelo svakog mjeseca svim korisnicima podijeliti uobičajene količine osnovnih prehrambenih artikala, poput brašna, ulja, tjestenine, riže i šećera. Caritasovi korisnici posebno se vesele u predbožićno i preduskrsno vrijeme, kada se na nedjelju Caritasa skupljaju velikodušni darovi župljana u prehrambenim namirnicama, ali i higijenskim potrepštinama. Tih dana volonterkama Caritasa pridruže se i mladi, koji nose pakete nemoćnima te posjećuju obitelji s više djece.
Osim pomoći siromašnim župljanima, apostolat Caritasa usmjeren je i na brigu o starijima, pa je tako u lipnju proslavljena misa za starije i bolesne župljane, koja je bila i prigoda za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja.
Broj volontera jako se smanjio jer su neki zbog bolesti i starosti postali nemoćni za obavljanje redovnih dužnosti, pa je danas u Caritas uključeno šest stalnih volonterki i dvije povremene, koje bi jako obradovalo kada bi im se u njihovu karitativnom radu pridružili novi članovi.

Prilaz Gjure Deželića 64