Festival sv. Roka- 16. lipnja

Letak-A5-1
DOŽIVITE FESTIVAL SV. ROKA
Naša župa sv. Blaža pokrenula je novo događanje u gradu Zagrebu, a to je Festival sv. Roka! Festival će se održati u kapelici sv. Roka i okolnoj zelenoj oazi na Rokovom perivoju u četvrtak 16. lipnja od 15 do 22 sata.
Pažljivo sastavljen umjetnički i stručni program provest će vas kroz višestoljenu povijest ovog najromantičnijeg zagrebačkog brežuljka i prirediti mnoga iznenađenja. O važnosti ovog programa govore i pokroviteljstvo: Turističke zajednice Grada Zagreba, Gradske skupštine, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO baštinu…
Udahnite s nama čaroliju Festivala sv. Roka, razveselite se u očekivanju najduljeg dana u godini.
Poslušajte pjesme Jedan od nas i Učitelju, gdje stanuješ, pjesme iznenađenja i koncert na orguljama iz 1833. godine. Iskusite restauratorske tajne i uživajte u predstavama iz produkcije naše Župe, poslušajte uvažene goste i otkrijte novu dnevnu i večernju vizuru grada. Saznajte više o svetom Roku i kapelici sv. Roka.
Festival završava molitvom uz večernji ugođaj, titraj lučica i zvuk zvona iz malenog zvonika koje zvoni još od 1663. godine.
Program je dar građanima grada Zagreba i svim namjernicima, kao dio obljetničkih slavlja kojima se obilježava 100 godina od uspostavljanja Župe sv. Blaža i 360. godina kapele sv. Roka na Rokovom perivoju.
Dobrodošli! Očekujemo vas.
PROGRAM
15 sati – otvaranje Festivala
15.30 – prvi termin stručnog vodstva po kapelici sv. Roka i Rokovom perivoju
16.30 –  predavanje i demonstracijska radionica: “Kako je restauriran oltar sv. Roka” (voditeljica iz Hrvatskog restauratorskog zavoda Iva Koci)
17.15 – nastup zbora “Kaptol 9 u 11” iz crkve Sv. Franje Asiškog
17.30- predavanje: “Tko je bio sv. Roko?” (fra Daniel Patafta)
18.00 – ulomak predstave: “Učitelju, gdje stanuješ” mladih i zbora “Esprit” župe sv. Blaža
18.20 – osvrt na temu “Kapelica sv. Roka kroz stoljeća”
18.40 – ulomak predstave “Gle, kako dan lijepo počinje” (u izvedbi župljana Ljiljane i Velimira Čokljata)
19.00 – obilježavanje pola godine programa “Otkrijte tajne sv. Roka: pogled sa zagrebačke terase” uz goste iz crkvenog i gradskog života
19.30 – drugi termin stručnog vodstva po kapelici sv. Roka i Rokovom perivoju
20.30 – večernji ugođaj u kapelici sv. Roka uz koncert na orguljama iz 1833. godine (na orguljama Davor Ljubić, pjeva Renata Mihelčić)
21.00 – molitveni predah
Letak-A5-2