Koncert svih zborova župe sv. Blaža za obnovu župne crkve

Dobrotvorni koncert svih zborova Župe Svetog Blaža za obnovu crkve

U nedjelju, 4. siječnja, umjesto uobičajene tišine koja uslijedi nakon večernje Svete mise, crkvom Svetog Blaža zaorila se pjesma. Održan je dobrotvorni koncert svih zborova Župe Svetog Blaža za obnovu župne crkve. Pjesmom Radujte se narodi program je otvorio mješoviti zbor predvođen Ronaldom Brausom.

Koncert je nastavio dječji zbor s voditeljicom s. Cecilijom Pleše. Djeca među kojima je bilo mnogo solista, budućih pjevačkih nada, su pjevajući svojim nježnim glasićima božićne pjesme poput Sunašce tone, Spavaj mali Božiću i Zvijezde sjajne oduševila publiku.

Pjesmom Dok si spavao zbor mladih Esprit potaknuo je sve prisutne na razmišljanje o prihvaćanju djeteta Isusa u svoje srce, a crnačkom duhovnom pjesmom Go tell it on the mountain s vedrim i izraženim ritmom dodatno su razvedrili slušatelje.

Posljednje točke izveo je mješoviti zbor sa solistima stvorivši uzvišen ugođaj tradicionalnim pjesmama te skladbama na latinskim i njemačkom jeziku. Program je vodio Velimir Čokljat koji se recitiranjem poezije potrudio da publika osim glazbene umjetnosti bude očarana i književnom.

Pred kraj programa župnik mons. Zvonimir Sekelj zahvalio se svima koji su prisustvovali na koncertu i koji su svojim novčanim prilozima pomogli u obnovi crkve te istaknuo bogatstvo glazbenih stilova koji su se mogli čuti na koncertu. Posljednju pjesmu Narodi nam se izvela su sva tri zbora zajedno, a priključila im se i publika koja ih je nagradila gromoglasnim pljeskom. Hvalevrijedan projekt s jasnom porukom – na svaki način smo pozvani izgrađivati župnu zajednicu kojoj pripadamo – za primjer i poticaj svima nama!