24 SATA ZA GOSPODINA- na poticaj pape Franje

Naša župa sudjeluje u svjetskoj molitvenoj inicijativi
Vrata crkve bit će otvorena 24 sata na poziv pape

Kada se prije dvije godine prvi puta priređivala inicijativa na poziv pape Franje “24 sata za Gospodina” naša je crkva bila jedina u Zagrebačkoj nadbiskupiji koja je bila otvorena tijekom cijele noći. Nova prilika za 24-satnu molitvu i razmatranje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom bit će ovog vikenda u našoj župnoj crkvi: u petak 4. ožujka sve će započeti u popodnevnim satima pobožnoću križnog puta i misnim slavljem, nakon kojega će se izložiti Presveto tijekom narednih 24 sata, sve do subote 5. ožujka u 18.30 sati. Pozivamo vas da sa svojom prisutnošću, nakanama i molitvama pridružite toj svjetskoj molitvenoj inicijativi i ujedinite se s vjernicima iz cijeloga svijeta, čime će ujedno i započeti obljetnička slavlja u narednim tjednima u povodu proslave stote obljetnice postojanja naše župe.
Prve sate “24 sata za Gospodina” – u petak do ponoći – animirati će molitvene župne zajednice: Marijina legija, Tješitelji milosrdnog Isusa, molitelji krunice, Zajednica muškaraca sv. Josipa, a tijekom noći bit će posebno vidljiva prisutnost zajednice mladih. U ponoć će se tako moliti Povečerje, u 3 sata krunica Božanskog milosrđa, u 6.30 sati krunica Blažene Djevice Marije, a u 7 sati slavit će se misa s molitvom Jutarnje iz Časoslova. Tijekom svih 24 sata klanjanja župljani će moći zapisati svoje molitvene nakane koje će biti prikazane na večernjoj misi u subotu, a poseban će prostor biti posvećen Božjoj riječi. U subotu između 8 i 18 sati klanjanje će se nastaviti u tišini, a kako ni u jednom trenutku Presveto ne bi ostalo samo pozivamo Vas da se upišete na listu iza nedjeljne mise ili javite u Župni ured.
Pridruže se ovoj korizmenoj papinoj inicijativi, sastanimo se u što većem broju i zajedno kleknimo pred Gospodina, uputimo mu svoje riječi, molitve, vapaje, zahvale za proteklih 100 godina župe, ali i druge osobne nakane. Poziv na sudjelovanje stigao je i od našega nadbiskupa, a tu je i poruka pape Franje: “S pozivom na slušanje Božje riječi i na sudjelovanje u inicijativi ’24 sata za Gospodina’ htio sam istaknuti da na prvome mjestu treba biti pobožno slušanje Božje riječi, napose one izrečene po prorocima. Božje milosrđe je naime navještaj svijetu: ali taj je navještaj svaki kršćanin pozvan osobno iskusiti.”

24 sata