Zaziv Duha Svetoga “Sursum corda”

Zaziv Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“ održava se drugu godinu za redom u crkvi sv. Blaža, nakon što je prošlogodišnja inicijativa skupine umjetnika različitih profila za molitvenim susretom prihvaćena s odobravanjem i zadovoljstvom. Stoga su i ove godine na euharistijsko slavlje zaziva darova Duha Svetoga pozvani profesionalci i amateri umjetnici raznih smjerova, od glazbenika i glumaca, do likovnih stvaratelja, sa željom da svoje talente povjere u ruke Božje, koji je izvor svekolike ljepote. 

Zaziv Duha Svetoga za umjetnike „Sursum corda“ prilika je da umjetnici čuju navještenu i protumačenu Riječ Evanđelja koja na poseban način govori upravo njima, nositeljima izuzetnih duhovnih darova koji po kreativnom stvaralaštvu širokog spektra dodiruju srca bližnjih te ispunjaju ljubavlju, radošću i mirom. Srce umjetnika visoko uzdignuto prema Nebu, obilato ispunja srca ljudi s kojima po umjetničkom stvaralaštvu dolazi u susret te uspostavlja jedinstven duhovni kontakt.

Svetu misu, na rasporedu u nedjelju 9. listopada 2022. u 18.30 sati u crkvi sv. Blaža u Zagrebu, predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. U liturgiji će sudjelovati Hrvatski vokalni ansambl sv. Blaž, te drugi pjevači i glazbenici. Liturgijskom glazbom dirigirat će maestro Matija Fortuna. U Službi riječi kao čitači sudjelovat će dramski glumci iz Zagreba.