Sveti Josip je primjer kako slušati i vjerovati Bogu

IMG_0187

Mons. Zvonimir Sekelj, župnik Župe svetog Blaža iz Zagreba, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u ostvarenoj 18. srijedi Velike pobožnosti svetom Josipu.

Koncelebrirali su vlč. Vladimir Kerečeni, župni vikar Župe svetog Blaža, vlč. Vladislav Mandura, dekan Karlovačkog vojnog dekanata, mons. Antun Sente ml., rektor svetišta i vlč. Anđelko Katanec, župni vikar. Euharistijsko slavlje uveličao je pjevanjem mješoviti zbor Župe svetog Blaža pod vodstvom Ronalda Brausa, a na orguljama je pratio Davor Ljubić.

Mons. Sekelj propovijedao je da su svi kršćani krštenjem ukorijenjeni u Bogu i bogatstvu Njegova života, te ih on prožima u potpunosti. „Mi smo suživotnici s Isusom, uvućeni u njegove događaje, s njim smo povezani i s njime komuniciramo kroz dahove sakramenata.“

Predvoditelj misnog slavlja pozvao je vjernike da slušaju Božju riječ i bez zadrške vjeruju Bogu poput svetog Josipa koji iako možda nije razumio Božju riječ ili mu se nije činilo razborito što Bog od njega traži slušao je i vjerovao da ga Bog neće izigrati.

Na kraju svete mise hodočasnici su ophodili zavjetni kip svetog Josipa i častili zaštitnika Hrvatske. Sljedeću srijedu, 27. svibnja, misno slavlje predvodit će mons. Stanko Jerčić, generalni vikar Hvarske biskupije.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije