Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Dragi župljani!
Protekla tri dana čine srž, ali i vrhunac liturgijske godine koja počinje prvom nedjeljom došašća. U ta tri dana Crkva već stoljećima pred svakoga od nas stavlja događaje Gospodinova života koji nam s tolikom jasnoćom govore koliko je Gospodin spreman ići daleko za svakoga od nas – da položi i svoj život. Tim vazmenim otajstvima: Isusovom mukom, smrću i uskrsnućem, Bog obnavlja Crkvu jer Crkva, svaki njezin član, ne može ostati ista i nepromijenjena nakon susreta s Gospodinom.

prazan-grobm

Toliki su došli na Isusov grob i našli da je grob prazan: i Marija Magdalena i Petar i Ivan. Svi oni, nakon što ih je Gospodin prozvao njihovim imenom mijenjaju svoj način života i počinju navještaj Radosne vijesti, vijesti da je Isus uskrsnuo. Iako ćemo više puta proći kroz razna razočaranja u prijateljevanju s Gospodinom, on nikada nikoga ne ostavlja razočaranoga, u mraku, nego ga izvodi na svjetlo i štiti trajno svojom dobrotom. I to je ono što svakoga od nas, svakoga koji vjeruje, čvrsto drži na zemlji i daje snagu i hrabrost za dalje kako se na ovom putovanju kroz život ne bi nikada umorli ili posustali.
Vječni život, uskrsnuće, je naš životni projekt. Stoga gledajmo da uložimo što više misli, riječi i djela u taj projekt kako bi nas Gospodin jednoga dana priveo k slavi uskrsnuća gdje on s Ocem i Duhom Svetim živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

Sretan i blagoslovljen Uskrs, sadašnji, ali onaj koji iščekujemo žele župnik Zvonimir i župni vikar Tomislav, redovnice Naše Gospe i Misionarke Ljubavi, župni vijećnici i suradnici!