Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata 2014.

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

U subotu, 31. svibnja blagdan je Pohoda Blažene Djevice Marije, a ujedno je u gradu Zagrebu proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata. Toga dana svi smo pozvani sudjelovati na svetoj misi i procesiji u 19 sati u zagrebačkoj katedrali.

Sveta misa u 18.30 u našoj župi se ne slavi.

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, svečano će se slaviti u subotu 31. svibnja 2014. godine, kada se ujedno slavi i Dan Grada Zagreba.

Proslava će započeti euharistijskim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati, koje će predvoditi kardinal Zenon Grocholewski, pročelnik Kongregacije za katolički odgoj, zajedno s kardinalom Josipom Bozanićem, zagrebačkim nadbiskupom i drugim biskupima, te svećenicima i redovnicima grada Zagreba.

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i likom Majke Božje od Kamenitih vrata od katedrale, Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, te Radićevom ulicom do Kamenitih vrata gdje će završiti cjelokupni program.

Temeljem rješenja Policijske uprave zagrebačke, broj 511-19-22/1-UP/I-3196/14., od 23. V. 2014. godine, tom će prigodom biti privremeno obustavljen promet od 20 do 22 sata na Kaptolu od broja 1 do broja 5, i u gore navedenim ulicama.

U slučaju kiše procesija se neće održati.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata 2014.