Dodatni tjedan za izložbu Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka

Izložbu o Majci Tereziji pogledalo četiri tisuće Zagrepčana

Dodatni tjedan za razgled svjetske izložbe fotografija

​Zbog velikog interesa svjetska putujuća izložba fotografija „Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka“ produžuje se do nedjelje 25. rujna i moći će se razgledati svakog dana od 11 do 19 sati u zagrebačkoj crkvi sv. Blaža, Prilaz  Gjure Deželića 64.

U prva dva tjedna inspirativnu slikovnu biografiju velike humanitarke i nove svetice Katoličke crkve razgledalo je četiri tisuće posjetitelja koji su na izložbi mogli saznati da je sv. Terezija iz Calcutte za svojega života otvorila 594 kuće za siromašne i marginalizirane, ali i osobno upoznati sestre koje djeluju u Hrvatskoj kao nasljedovateljice Majke Terezije.

Osim građana Zagreba značajan broj posjetitelja činile su osnovnoškolske i srednjoškolske skupine, njih točno šezdeset. Djeca i mladi iz 13 zagrebačkih škola dolazili su s vjeroučiteljima razgledati izložbu te je za njih upriličen susret s redovnicama misionarkama ljubavi koje su podijelile iskustvo za djecu.

„Sviđa mi se izložba jer obuhvaća njezinu obitelj i porijeklo, njezin život i poziv, kao i karizmu i odgovor na poziv. Tu je prikazana sva njezina djelatnost, cijeli njezin život, sve ono za što je ona stajala, za što je živjela. Ljudi su dotaknuti“, kazala je misionarka ljubavi s. Ivana Karavanić o izložbi koja je prvog dana rujna paralelno otvorena u crkvi sv. Blaža i na sveučilištu Lumsa u Rimu.

Na 78 fotografskih ploča izložba „Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka“ prati njezin život od djetinjstva i odrastanja u Makedoniji, osnivanja nove redovničke zajednice, pa do proglašenja svetom. Prikazane su fotografije i dokumenti iz arhiva misionarki ljubavi koji otkrivaju njezinu duhovnost, kao i snažnu povezanost Zagreba i Majke Terezije, pa će se tako moći vidjeti njezinom rukom napisani vječni zavjeti, njezin molitvenik, fotografije obitelji Bojaxhiu, ali i saznati drugi detalji koji će osvijetliti život Nobelovke.

plakat-a3