Korizma 2020.

  • Križni put petkom u 18 sati
  • Krunice svednevice u 17,50 sati
  • Svete mise svednevice u 7 i 18,30 sati
  • Svete mise nedjeljom u 8, 9,30, 11 i 18,30 sati te misa na engleskom u 12.30 sati
  • Sakrament ispovijedi – pomirenja – pokore, svednevice uz sv. Misu
  • Župno klanjanje u četvrtak 5. ožujka od 14 do 17.45 sati te klanjanje za život u srijedu 18. ožujka od 19 do 22 sata

—————–

OSTALE OBAVIJESTI U KORIZMI

Naša župna knjižnica otvorena je svake prve i treće nedjelje u mjesecu od 9 do 12 sati. Potičemo na čitanje duhovnog štiva u korizmi.

Nedjeljom u 19.30 sati održavaju se susreti i kateheze za mlade. Na katehezama se je moguće prijaviti i za Susret Hrvatske Katoličke mladeži koji će se održati 9. i 10. svibnja u Zagrebu. Dođite i potaknite vaše mlade!

Kroz mjesec ožujak, utorkom u 19.30 sati, u našoj će se župi u dvorani ispod crkve održavati korizmene kateheze za odrasle. Ciklus od 5 kateheza biti će posvećen 5 Crkvenih zapovijedi. Pozivamo sve župljane i punoljetne vjernike. Na katehezama će biti moguće postaviti sva druga pitanja o vjeri.
KORIZMENE KATEHEZE ZA ODRASLE – Ciklus kateheza o 5 Crkvenih zapovijedi, utorkom u 19. 30 u dvorani ispod crkve
3. 3. – Nedjelja i blagdani / 10. 3. – Ispovijed i pričest / 17. 3. – Post i nemrs / 24. 3. – Ženidba i obitelj / 31. 3. – Crkvene potrebe

—————–

Poziv volontera Caritasa župe sv. Blaža…
Razveselimo za Uskrs korisnike našeg Caritasa. Vaše darove (hranu, higijenske potrepštine ili novac) donesite u crkvu u nedjelju 22. ožujka.
Hvala i blagoslovljena korizma, volonteri Caritasa

—————–

BLAGDANSKO ČESTITANJE – njegujmo/oživimo lijepu tradiciju pisanja čestitki…
U danima Korizme donesite prazne čestitke ili razglednice s uskrsnim motivima (simbolima) i ostavite ih u prigodnoj kutiji na ulazu u crkvu. Neka to budu čestitke/razglednice za koje mislite da svojom slikom odražavaju smisao i duh Uskrsa, koje odišu veseljem, čestitke vedrih boja kao i tek probuđeno proljeće, s motivima pisanica, cvijeća, križa, kruha, vina… Uz spomenute motive to mogu biti i čestitke na kojima nalazimo i prizore iz Biblije vezane uz Kristovo uskrsnuće ali i čestitke na kojima možemo vidjeti djela hrvatskih umjetnika s prikazima uskrsnih običaja hrvatskih krajeva (npr. ljudi u narodnim nošnjama koji ukrašavaju pisanice, hodaju u procesiji, plešu, odnosno slave Uskrs).
Sve prikupljene čestitke/razglednice naši će mladi izložiti i prodavati na štandu prije, odnosno nakon nedjeljnih misa tijekom Korizme po prigodnoj cijeni. (npr. jedna čestitka 4 kune, ili tri čestitke za 10 kuna).