Molitelji krunice

Zajednica moliteljica krunice utemeljena je krajem 2000. godine na poticaj tadašnjega svetoblaškog župnika, a današnjeg biskupa Mije Gorskog. U početku se svake večeri prije večernje mise u 18 sati sastajalo 5-6 moliteljica, no krug onih koji svojim predmoljenjem žele iskazati pobožnost i čast Blaženoj Djevici Mariji postupno se povećao. Ubrzo su ustanovljene i nakane na koje se svakodnevno moli: ponedjeljkom se spominju obitelji naše župe, utorkom djeca i mladi, srijedom domovina, četvrtkom nezaposleni, siromašni i malodušni, petkom bolesni, ovisnici i pokojni, subotom svećenici i redovnice u župi, a nedjeljom se moli na osobne nakane.
Svakodnevno razmatranje Kristova života u radosnim, žalosnim, slavnim i svjetlosnim otajstvima završava litanijama, molitvom za domovinu te našem narodu vrlo dragom molitvom Anđeo Gospodnji. Posebno je svečano u mjesecima svibnju i listopadu, kada se pjevaju Lauretanske litanije. Moliteljice krunice devet srijeda uoči blagdana sv. Josipa mole veliku devetnicu zaštitniku hrvatske domovine, a svake srijede tijekom godine mole se litanije sv. Josipa.
Neki dosadašnji molitelji, njih petero, preselili su se u vječnost, pa ih se sadašnje moliteljice prisjećaju u misama zadušnicama i molitvama. U studenome, na redovitom godišnjem susretu i druženju uz domjenak, rezimira se rad tijekom godine.
Da je jednostavna molitva satkana od temelja naše vjere zaista djelotvorna, moliteljice su se uvjerile i kada su s Božjom pomoću oslobođeni hrvatski generali u Den Haagu za koje su dugo molile u svojim nakanama.